”ISLAMISTER” OCH ”SVENSKAR”..

Fram till 1943 var det inte lätt för alla de som inte hörde hem i Norden, Tyskland och England räknades dit, att ta sig in i Sverige. Inte ens för de Judar som flydde för livet från nazismen var det lätt. Efter krigets slut blev det litet lättare. Först med Olof Palme blev Sverige känt internationellt som ett land som månade om all världens förtryckta och fattiga. Till slut stod Reinfeldt fram och deklarerade att invandringen var av godo för landet och att Sverige hade ett mycket rymligt hjärta. Då var det många förtryckta och fattiga som lystrade, som packade sina få ägodelar och som gav sig av. För det mesta norrut mot det som de trodde var det nya drömlandet.

När de kommit till Sverige blev det annat. Det dröjde inte länge innan Jimmie Åkesson dök upp och innan den gamla svenska riktade xenofobin slog ut igen i den svenska folksjälen. Det dröjde inte länge innan flyktingarna fick höra att de var underutvecklade och kriminella. Att det var en belastning i Folkhemmet som borde elimineras snarast möjligt. Sen 2015 har man knappt hört annat när politiker och poliser kommenterat ”invandringen”. Jimmie Åkessons röst har blivit ”Sveriges” röst med undantag för ett fåtal vars stämma väcker ”svenskens” vrede.

I verkligheten kan man misstänka att invandringen är den väg som Åkesson, med Paulans hjälp, har en plan om för att komma åt makten. Planet utgår från den känslan om ett hot som funnits med i den svenska, sociokulturella föreställningarna sedan Martin Luthers tid. Främlingsfientligheten i Sverige är grundad på det förtal som spreds om Judar och Katoliken vilket så småningom har fungerat som smörjmedel när reformationen skulle fås att passa in i berättelsen om ”svenskheten”. Grova överdrifter om Katolska Kyrkans missgärningar blandades med myter om klimateffekter på raserna och med allehanda historieförfalskningar. All detta har blivit en tio-plus hjord för de som idag bedriver en främlingsfientlig agitation.

Sedan 2015 har Sverige Demokraterna unisont klandrat, baktalat, kränkt och provocerat ”invandrarna” speciellt de som man buntade ihop med grova generaliserande i enheter som somalierna, afghanerna, muslimerna och nu islamisterna. Vad dessa generaliseringar står för, förutom en form av andlig rasism a la Julius Evola, är det svårt att förstå. Det enda som lyser fram som en bärande idé med provokationerna är att skapa aggressioner och hat. Ett hat som hos somliga har börjat visa sig tydligt genom våld. Och våldet är just det som Åkesson och hans danske vapendragare eftersträvar ”svensken” skall få se vad en person från en medeltida kultur ställer till med när den kommer i kontakt med ett ”civiliserat folk”.

Åkesson & co vill driva på det ömsesidiga hatet som skall få det socialliberala pluralistiska samhällsystemet att bli ifrågasatt av ”svenskar” när de kommer att se sig satta under angrepp av okontrollerbara vettvillingar. De skall efterfråga åtgärder som begränsar utrymmet för ”invandrarna” och de skall begära att Sverige Demokraternas plan om ett nationalistiskt-chauvinistiskt samhälle skall ersätta dagens. Det innebär en ideologi som står i absolut motsättning till de former av det mångfacetterat styre byggt på samtal och samråd som varit på plats tills nu. Vi vet och vi ser det tydligt i dagens Ryssland att nationalistisk chauvinism fungerar som förrummet till den totalitära staten. En stat som helt är underkastad en politisk och kulturell elit personliga moral eller omoral.

Åkesson borde stoppats för länge sedan. I stället har han med sin sluga och hänsynslösa hatpropaganda tvingat in nästan alla andra politiker i ett hörn. Nu är det frågan om att möta ”muslimerna/islamisterna” med batonger och vattenkanoner. Man skall skjuta skarpt på dem. Om en och annan bli dödligt skadat är det knappast något som Ebba Busch ens beklagar. Skarpa skott från ett av polisen tjänstevapen har dödat flera gånger förr till och med en pojke med Daun syndrom och med en leksakspistol för några år sedan. Undrar någon varför en del ”muslimer/islamister”, vilka de nu kan vara, menar att ”Svenska politiker vill döda muslimer???”. Och de ”islamister/muslimer” som fängslas. Och de som det kommer att SKJUTAS SKARPT på: de kommer inte att uppfattas som brottslingar av sina trosbröder och systrar. De kommer att uppfattas som martyrer.

Hade man kunnat stoppa Åkesson och Paulan? Ja om brotten hets mot folkgrupp och uppmaning till rashat hade fått de straffrättsliga följder som de förtjänar. Det vill säga om det hade setts inte endast som ett hot mot oklart definierade grupper av individer utan som attentat mot det öppna samhället. Som attacker mot de vi kallar socialliberal, pluralistisk, demokratisk samhällsordning. Och om man gjort det straffbart att uträknat provocera fram våldsamma konflikter i politiskt syfte.

Hur som haver har Åkesson, Paulan och deras ”gäng” lyckats mobilisera en stor del av så väl ”svenskarnas” som ”muslimerna/islamisterna” hat och våldkapital på ett mycket effektivt sätt. Trupperna samlas i allt större skaror på båda fronterna: FORTSÄTTNINGEN FÖLJER!!! Det får mig att tänka på det vi ser i konflikten i Ryssland och Ukraina; vad finns förhandlingsförslagen, var finns förhandlarna var finns förhandlingstillfällena och förhandlingsrummen? Var finns eftertanken?

Ettore Nobis.

Ark. SAR/MSA.

Thulehemsvägen 51.

22467 Lund.

PS.

Jag har bott i Sverige i 68 år och varit svensk medborgare sedan 1962. Är jag då skyldig att anamma Jimmie Åkessons eller Ebba Busch egna ”svenska” värderingar? Nej! Det enda staten kan begära av mig är att jag inte bryter mot de svenska lagarna.

 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen