En blixt från klar himmel???

Knappast för någon annan än Anders Thornberg. Knappast för de som följt utvecklingen från Salman Rushdie tid och till Charley Hebdo. Vissa islamister tar sin religion på stort alvar. I visa länder stenar de och avrättar de som hedar och kränker Islam. I Paris och London har de gjort som nu i Norrköping, Örebro, Malmö och Landskrona. De har kastat gasten och fyrverkerier mot polisen och tänt på bilar. Vi vet att inta bara islamister uppför sig så. För tjugo år sedan var polisen tvungen att värja sig med skjutvapen vid kravaller i Göteborg. Den gången var det inta islamister utan svenska ungdomar på den politiska vänsterkanten. (Också de som satte eld på bilar nyligen på Champs Elysées var minst av allt muslimer).

Att folk inte av några som helst skäl skall tillåtas gå runt och bränna och förstöra och till och med försöka skada statens beskyddare är förstås en självklarhet. Men är det inte så att det händer runt om i världen med jämna mellanrum att ”folket” tar lagen i egna händer??? Är det inte så att vi alla har bevittnat den heliga muslimska vreden ödelägga hela stadsdelar redan för länge sedan och innan en ansenlig befolkningsgrupp av troende muslimer slagit sig ner här i landet???

Nej! Kravallerna kan inte varit en överraskning och ändå mindre en blixt från klar himmel för någon. Mist av allt för vi som sett ur muslimer i Sverige har tryckts ner av en stark xenofobisk propaganda under minst ett par årtionden. Först var det Reinfeldt och nästan alla andra svenska politiker som LURADE människor i världen som var förtryckta och utsatta för livsfara genom att påstå att ”SVERIGE” hade ett gränslöst rymligt hjärta. Sedan när all världens förtryckta hörsammat inbjudan blev det tvärt stop. Sverige ville inte ha några ”invandrare” alls.

Den gamla xenofobin och de gamla fördomarna blåste upp och gränsen stängdes. Sedan blev det tal om att ”invandrarna” skulle utan vidare lämna alla sina MEDELTIDA värderingar och ta till sig Jimmie Åkessons ”SVENSKA” värderingar. Sedan var det tid för grova generaliseringar där ”invandring” blev liktydig med organiserad brottslighet, bidragsfusk och kommande undergång för ”svenskheten”. Allt detta gjorde att den redan hårda fysiska segregationen som eftersträvats av ”svensken” ökades på med en kulturell och social segregation som pressat ut ”invandrarna” ur det svenska samhället. I stället för en ordnad integrationspolitik har de svenska politikers strävan varit att göra sig av med så många ”invandrare” som möjligt så fort som möjligt. Att detta har medfört hos en del radikala islamister som känt sig nedtryckta och marginaliserade starka antisvenska känslor är sannolikt.

Jimmie Åkesson anser att han som bränner Koranen är en idiot. Samtidigt säger han att idioter får vara det i Sverige och det är sant; åtminstone till en viss gräns. I Sverige är det inte heller förbjudet att ljuga eller kränka. Också det till en viss gräns. Men var går den gränsen??? Är det verkligen fritt fram att kränka muslimer och att skända islam utan en tanke på vilket syfte det har??? Är det inte så att Koranbrännarna är inte bara ute för att kränka och skända men framför allt för att skapa en stämning av allmänt uppror mot det liberala, pluralistiska och demokratiska Sverige??? Är det inte så att Koranbrännarna ser i förlängningen på deras extremism en reaktion där ”svensken” vänder sig inte bara mot de muslimska bråkmakarna utan också mot de som låtit dem bosätta sig i landet??? Finns det inte en plan efter Koranbränningarna som syftar till att ge xenofobi och rasism ett antal ”goda” skäl??? Och nu till slut ”svenska” röster som skriker åt polisen: ”Skjut skarpt på ”islamisterna”!!!

Redan idag kan man se hur Jimmie Åkessons xenofobiska argument sprider sig allt längre in i samhället. Redan nu ser man hur många svenskar sväljer hans fördomsfulla generaliseringar utan att tänka att invandringen i Sverige har varit en tillgång. Hur skulle den svenska hälso-och omsorgsvården kunna klara sig utan de tiotusentals hemassistenter, undersköterskor, sjuksköterskor och läkare med utländsk bakgrund som arbetar där??? Hur kan man tro att Jimmie Åkessons ”svenska” värderingar skulle kunna komma att gälla över de liberala, pluralistiska och demokratiska som på intet sätt är bundna till kulturella, religiösa eller etniska särarter??? I stället för att fortsätta att vidga och fördjupa konflikterna mellan invånarna i Sverige borde den politiska ledningen se till att provokationer som syftar till att skada den demokratiska samhällsordningen stoppas genom att man hindrar det som är givet att förvänta och som därför omöjligen kan vara någon blixt från klar himmel.

Ettore Nobis.

Ark. SAR/MSA.

Thulehemsvägen 51.

22467 Lund.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen